Turngroepen

Kleutergym

3 – 6 jaar

Spelenderwijs leren de allerkleinsten omgaan met hun eigen lichaam.
Eenvoudige oefeningen zoals spelletjes, klim- en klauterspelen, denk- en bewegingsspelen verbeteren de coördinatie en motorische vaardigheden van de kleuters.
We laten de kleuters kennis maken met de verschillende turntoestellen en oefenen de basiselementen van de gymnastiek.

 

Recreatieve gymnastiek

lager onderwijs

secundair onderwijs

Volwassenen

Denk jij dat turnen écht jouw ding is? Kan je niet genoeg krijgen van turnen en ben je leergierig?  

Het kan! Vanaf de leeftijd van 6 jaar tot … jaar kan je in deze groep je turntalent 1,5 uurtje per week extra inzetten. Hier worden de basisvaardigheden extra geoefend en word je als gymnast uitgedaagd om nieuwe dingen te leren.   

Acrogym

vanaf 6 jaar

Met het ontstaan van het circus en de verspreiding ervan in Europa, kende de acrobatie een snelle ontwikkeling. Zo groeide de sport uit tot een heuse discipline binnen de gymnastiek, genaamd “acrogym” of “acrobatische gymnastiek”.

In tegenstelling tot de meeste turntakken is acrogym geen individuele maar een teamsport. Er wordt steeds meer gewerkt in formaties (meisjespaar, jongenspaar, meisjes trio, gemengd paar of heren vier). U kan enkel aan deze discipline deelnemen na het volgen van recreatieve gymnastiek.

Conditiegym
dames & heren

vanaf 18 jaar

Je bent tussen 18 – 98 jaar jong en je wilt graag nog aan je conditie werken? Dan is de turnclub iets voor jou!
Rugsparende oefeningen met je eigen lichaam als tegengewicht, met of zonder materiaal (rekkers, ballen), met of zonder turntoestellen. Maar altijd gericht op het soepel houden van de spieren en gewrichten en het onderhouden van lenigheid en kracht.
Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar draait het om in deze turndiscipline.

Recre@
wedstrijd d

vanaf 8 jaar, na selectie

In deze discipline trainen de gymnasten het hele jaar door naar één wedstrijd met opgelegde- en vrije oefeningen. Je proeft dus als het ware een stukje van het echte wedstrijdturnen zonder de vele trainingsuren, inspanning en toewijding van het klassieke wedstrijdturnen. Voor jongens en meisjes die net dat ietsje meer willen.

Toestelturnen

gymnastiek wedstijd

In deze discipline turnen de jongens aan 6 toestellen (paard, vloer, ringen, sprong, brug en rek) en de meisjes aan 4 toestellen (sprong, brug, balk en vloer). Daarom spreekt men ook wel over ‘toestelturnen’ of “olympisch turnen”.
Kracht, lenigheid, vormspanning, beheersing en elegantie zijn de sleutelwoorden bij artistieke gymnastiek. Het vraagt heel wat tijd, toewijding en inspanning voor gymnasten de eerste échte resultaten boeken en kunnen meedraaien op wedstrijdniveau.

Freerunning

vanaf 10 jaar

Je hebt het wel vast gezien op straat: mensen die in de publieke ruimte allerlei sprongen, swings, flips, klimtechnieken, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Dat is de sport Freerunning. Parkour of Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdaging te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die je daarbij kan hanteren.
Freerunning is een nieuwe manier om zich op een snelle, vloeiende en efficiënte manier voort te bewegen. Daarnaast is bij Freerunning ook het spectaculaire aspect, zoals salto’s en andere ‘tricks’, belangrijk. Er komen acrobatische kunstjes en durf aan te pas. Freerunning is een uitdagende sport, de freerunner gaat op zoek naar zijn eigen grenzen en nieuwe uitdagingen.